0223 61 62 12 info@comfortenwelzijn.nl

Mobiliteit

Waarom is mobiliteit onder senioren zo belangrijk?

Beweging en mobiliteit is met name voor senioren enorm belangrijk. Niet alleen leeft men langer door voldoende beweging, ook verlaagt het de bloeddruk en cholesterolpeil en draagt het bij aan het voorkomen van osteoporose. Omdat Comfort & Welzijn Kossen graag meehelpt bij het vergroten van uw beweeglijkheid en zelfredzaamheid, staan wij voor u klaar om u te helpen bij het uitzoeken van gepaste hulpmiddelen.

Scootmobiel

Wilt u mobiel blijven en lukt dat niet meer met de auto of fiets dan is de scootmobiel misschien voor u een oplossing om u te verplaatsen en niet afhankelijk te worden van anderen. “Mobiliteit is vrijheid” horen wij dan ook van veel van onze klanten.

Comfort en Welzijn Kossen is een van de weinige scootmobiel leveranciers in de gemeentes Den Helder, Hollands Kroon, Zijpe of Schagen. Met hun jarenlange ervaring en met een goede aftersales en service zijn wij het juiste adres voor de aankoop van uw nieuwe of gebruikte scootmobiel.

Een scootmobiel dient zoveel mogelijk aan de persoonlijke behoefte, wensen en eisen te voldoen. Een passende scootmobiel geeft meer rijplezier en zorgt voor veilige mobiliteit. Scootmobielen zijn er in alle soorten en maten. Ze verschillen onderling in o.a. snelheid, actieradius, draaicirkel en, niet te vergeten, het rijcomfort. Opvouwbare scootmobielen zijn kleine, lichte scootmobielen, die eenvoudig in de auto meegenomen kunnen worden

Er zijn scootmobielen met drie en vier wielen. Deze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Zo heeft een 3-wiel scootmobiel een kleinere draaicirkel en is een 4-wiel model stabieler te manoeuvreren. Geheel afhankelijk van uw persoonlijke situatie geven wij u advies over 3- of 4-wiel scootmobielen.

De actieradius van een scootmobiel is de afstand die u kunt afleggen met een volgeladen accu. Hoe groot die afstand is, hangt onder meer af van het soort wegdek, het weer en het totaalgewicht van de scootmobiel, bagage en uw eigen gewicht.

De snelheid van een scootmobiel varieert tussen 6 en 25 km per uur. Als u regelmatig grotere afstanden aflegt, kiest u waarschijnlijk voor een model met hogere snelheid dan wanneer u vaker dicht in de buurt en in winkels de scootmobiel gebruikt. U heeft ook een hogere snelheid nodig bij het meerijden met een fietser. De hogere snelheden vindt u bij de vaste scootmobielen.

 

Welke scootmobiel u ook kiest, bij Comfort & Welzijn Kossen zijn alle modellen standaard zeer compleet uitgevoerd.

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat u onderweg met uw scootmobiel pech krijgt. Comfort en Welzijn Kossen kan ervoor zorgen dat u scootmobiel pechhulp krijgt. Vraag in de winkel naar de mogelijkheden.

Iedere scootmobiel moet verzekerd zijn. Ook dit kunnen wij voor u regelen.

Kortom: Koop uw scootmobiel bij Comfort en Welzijn Kossen en wij zorgen ervoor dat u onbezorgd kunt genieten van uw bewegingsvrijheid.

Rollators

Naast scootmobielen bieden wij ook rollators aan. Een zeer populair hulpmiddel in Nederland die de mobiliteit vergroot is een rollator. Bent u slecht ter been of heeft u moeite met bewegen, dan kan een rollator een ondersteunde factor zijn in het zelfstandig verplaatsen. Comfort & Welzijn Kossen is dankzij het grote aanbod de rollatorspecialist in Den Helder en omstreken. Zo hebben we rollators voor binnens- en buitenshuis en hebben we verschillende soorten en modellen. Hierbij kunt u denken aan een driewiel rollator, een XXL-rollator of een rollator met onderarmschalen. Door ons brede assortiment zit er altijd een rollator bij naar uw wensen en behoeftes. Wij zorgen ervoor dat de rollator op de juiste hoogte is afgesteld, ook kunt u ook bij ons terecht voor onderhoud en reparatie. Wilt u een rollator voor een kortere periode huren? Ook dat is mogelijk bij Comfort & Welzijn Kossen.

Beweging op de fiets

Natuurlijk bieden we hiernaast nog meer hulpmiddelen aan om uw beweeglijkheid te vergroten. Hierbij kunt u denken aan een (elektrische) rolstoel, wandelstokken, krukken en fietsen. Ook van deze hulpmiddelen bieden wij een breed assortiment aan. Zo zijn er verschillende soorten fietsen die we aanbieden, zoals driewielers, duo fietsen of Balance Bike fietsen. Of wilt u liever thuis op de fiets stappen? Dan kunt u ook bij ons terecht voor een hometrainer.

Overige hulpmiddelen

Daarnaast bent u bij Comfort & Welzijn Kossen in Den Helder ook aan het goede adres voor accessoires. Denk hierbij aan regenkleding en bescherming, drempelhulpen, hulpmiddelen voor in de auto, voetbescherming (sokken bijvoorbeeld), medische schoenen en pantoffels en hometrainers. Voor meer informatie of vragen omtrent mobiliteit kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Waarom Comfort en Welzijn Kossen?

Altijd de beste service

Advies op maat (ook bij u thuis)

Fysieke winkel in Den Helder

De klant altijd op nummer 1

 

Heeft u advies nodig? Bel ons!  0223 616 212

Uitleen producten

Service & Bezorging

Onderhoud

Comfort en welzijn kossen

Wat zeggen onze klanten?

Een heel goed adres voor mensen die behoefte hebben aan hulpmiddelen, om het dagelijkse leven te verlichten .

Alex Peter de Vries

Super geholpen, ze hadden alle tijd, namen de moeite om verschillende rollators te tonen en gave goed advies.
Onze andere vragen werden gelijk op beantwoord of opgezocht

Anita van Antwerpen

Meedenken en je knap en kundig te woord staan je kan merken dat de man er ervaring mee heeft

Gre Visser